Welkom!

Ik ben verhuisd!!! Mijn blog is vanaf nu te lezen op www.TAARTENkUNST.nl Ik zie je daar graag terug!

My blog has moved!!! You can now find it at www.TAARTENkUNST.nl I would love to welcome you there!



15.11.09

Rome....rondje zuid











Vandaag zouden we een rondje zuid(west) doen. Eerst met de metro naar halte Circo Massimo, maar hij stopte niet en reed door naar de volgende halte, Piramide. Daar wilden we ook nog naartoe, dus de route een klein beetje omgedraaid en eerst de piramide van caius cestius bekeken en de porta ostiense.
Toen stukje lopen om de potschervenheuvel (testaccio) te zien en de porticus aemilia. Niet erg indrukwekkend, maar het stond op ons lijstje en we hebben het gevonden....
Toen de kaden langs de Tiber bekeken en overgestoken via de ponte sublicio.
Hier vlakbij ligt de porta portese en die is op zich helemaal niet indrukwekkend, maar op zondag wordt daar de grootste markt van rome gehouden en daar wilden we graag snuffelen.
Deze markt is echt ontzettend groot, uitgebreid en indrukwekkend! Veel kleding maar toch ook veel "spulletjes en frutsels". Een hele mooie oosterse riem met munten gekocht, afgedongen van 35 naar 20 euro en daar waren we heel tevreden over.
Nog wat door elpeetjes gesnuffeld en op zoek naar muntjes, maar daar was niet veel van.
Uiteindelijk weer door de porta portese en langs de Tiber gelopen naar Isole Tiberina. Het eiland midden in de Tiber. Daar overgestoken en toen langs de portica ottavia naar het teatro marcello, errug mooi! Ook de resten van de tempel van apollo sosianus gezien en toen wilden we eigenlijk in ene keer doorlopen naar de palatino en het forum romanum.
Maar het was inmiddels toch alweer lunchtijd en vlakbij campidoglio lekker even gezeten en wat gegeten.
Toen toch door naar forum romanum en we mochten er met onze roma pass gratis in. Dat was weer prettig.
Gewapend met kaart en boek door het forum gestruind en sommige dingen waren heel gaaf en andere had je toch wel heel erg veel fantasie voor nodig.
Maar eenmaal door op de palatino werd het allemaal wel veel mooier. Jammer dat het huis van livia niet van binnen te bekijken was, dat leek me nou juist zo bijzonder. Het huis van augustus, dat me minstens zo bijzonder leek was alleen met vijf personen tegelijk te bekijken en daar stond alweer een aardige rij, dus die hebben we ook maar overgeslagen.
Maar toch veel mooie plekjes daar. Toen de metro bij het colosseum weer gepakt naar termini station.
Daar hebben we vast tickets gekocht voor de trein morgen, naar het vliegveld en toen bij een schoenenwinkel hele gave all stars voor mij. Ik heb mijn oude hier echt tot op de draad versleten hahaha....
Nog even naar de Spar voor wat cola en chips en toen op ons tandvlees naar het hotel. Nu even uitpuffen en straks weer even naar "onze" pizzaboer voor ons laatste avondmaal hier.....
Heel veel nog niet gezien, heel jammer, maar toch ook wel heeeeeeeeel veel wel gezien en het was echt zoooo gaaf allemaal!!!!

0 reacties: