Welkom!

Ik ben verhuisd!!! Mijn blog is vanaf nu te lezen op www.TAARTENkUNST.nl Ik zie je daar graag terug!

My blog has moved!!! You can now find it at www.TAARTENkUNST.nl I would love to welcome you there!



12.11.09

Roma, Via Appia Antica....











Eigenlijk thuis nog een hoop gestress gehad, boodschappen, soppen, opruimen en inpakken. Bovendien wilde ik perse nog een "bruidstaart" afmaken. Maar alles toch weer gelukt en door papa naar het vliegveld gebracht. Uitgezwaaid door de kids en de buren.
Vlucht verliep soepel en toen we onze tas weer hadden, op zoek naar de trein, de "leonardo express". De ticketverkoper raadde ons voor een paar euro meer de shuttle aan. Die zou ons tot aan de deur van het hotel brengen. Dat hebben we dus maar gedaan. Het was een coplete sight seeing tour. Onwijs gaaf! Onze eerste indruk van Rome: WOW!!!!
Dit was een superrit.
Inchecken en toen om een uur of tien 's avonds lekker in een pizzeria pizza gegeten en een flesje Chianti erbij. Geweldig...

Vandaag (donderdag) heerlijk geslapen, zo'n lief kamertje en een fantastisch bed. Douchen, aankleden en toen richting station "termini". Daar moesten we onze print voor de Archeobus inwisselen voor een echt ticket. Ticketbox was gesloten en de opstaphalte was nogal moeilijk te vinden, maar na een paar keer vragen toch gevonden.
Gelukkig was onze print ook vvoldoende, dus om kwart over nnegen eindelijk op weg. Eerste stop voor ons was Terme di Caracalla.
Heel indrukwekkend. Zooo groot! Toen wilden we gaan lopen naar het graf van de Scipii, dat hadden we in ons archeologie boek gelezen. Ook het colombarium van Hylas moest daar vlakbij zijn. Na eerst finaal de verkeerde kant te zijn opgelopen, vonden we het uiteindelijk allebei, ,maar erin konden we niet, want ze waren er bezig met restauratiewerkzaamheden
Lopend gingen we naar de volgendehalte van de Archeobus, bij de Porta San Sebastiano. ook de Arco di Druso bekeken, want we moesten daar wel een tijdje wachten. We besloten een paar haltes te blijven zitten en niet uit te stappe bij de catacomben, want die zouden tussen de middag gesloten zijn en dat was het inmiddels al bijna.
We stapten uit bijj Tomba di Cecilia di Metella. Daar hadden we al kaartjes voor, want van de Terme di Caracalla waren hier ook geldig.
Een prachtig bouwwerk en ook weer zo groot!
Hierna zijn we de Via Appia nog een stuk afgelopen. Het mooiste was de geur. Jammer dat je dat niet kunt vastleggen. Een hele bijzondere ervaring, die weg!
Weer teruggelopen naar de Villa van Maxentius, erg mooi ook! Heel er weinig van over, maar door ons mooie boek war er een mooie voorstelling van te maken.

Hierna zijn we verder gelopen naar de Catacombe di San Sebastiano. Die was nog gesloten, dus hebben we bij een snack car een heerlijk broodje gekocht en hebben we in het zonnetje lekker zitten wachten. Toen eventjes de kerk bekeken en de tickets gekkocht voor de rondleiding door de catacomben. Ook weer heel indrukwekkend.
Het lijkt ontzettend op de catacomben in Valkenburg waar we ook eens geweest zijn. hele mooie mausoleums ook. Je mocht er helaas geen foto's maken, maar ik heb later in het souvenirwinkeltje een paar kaarten gekocht.
In de kerk was een pijl te zien waarmee Sebastiano zou zijn verwond. Ook een beeldhouwwerk van Bernini, volgens de gids zijn allerlaatste werk.
hierna weer met de Archeobus mee, we zouden nu niet meer gaan uitstappen, alleen maar zitten, kijken en luisteren.
Het zonnetje was lekker, maar de wind was toch wel heel fris! Toch ontzettend gaaf zo met die bus! Veel foto's onderweg gemaakt nog.
Bij het station uitgestapt en onderweg naar het hotel nog even chips, martini, cola en brandy gekocht. Om er op de kamer achter te komen dat er maar 1 glaasje aanwezig is. hahaha...maar martini uit de fles smaakt heel prima hoor :)

1 reacties:

Anoniem zei

Superrrrrrrr die foto's ooo ik wil ook nog graag naar Rome!!

Geniet ervan!!

Groetjes Laura