Welkom!

Ik ben verhuisd!!! Mijn blog is vanaf nu te lezen op www.TAARTENkUNST.nl Ik zie je daar graag terug!

My blog has moved!!! You can now find it at www.TAARTENkUNST.nl I would love to welcome you there!



14.11.09

Rome dag drie.....











Vandaag weer redelijk vroeg uit de veren, want een lange dag voor de boeg. Eerst nog even het dagboek van gisteren uitschrijven en toen gauw naar het station. Omdat de kaartjes voor de trambus 110 nog steeds geldig zijn vandaag, gaan we daarmee naar het Vaticaan. Dus eerst nog een klein rondje, Colosseum, Circus Maximus, Bocca della Verita enz. tot aan de stop van het Vaticaan.
Het was niet zo mooi zonnig als gisteren, maar de drukte was er niet minder om. En....wat het hoogtepunt van deze reis zou moeten zijn werd het niet. De rij voor Musei Vaticani was zooo lang en kaartjes om snel door te mogen zoooo duur dat we het maar voor gezien hielden.
Maar we hebben het wel geflikt om gewoon "Stato Vaticano" binnen te wandelen. We werden na drie seconden door de zwitserse garde wel weer naar buiten gestuurd, maar toch, hihi
Toen een oud boekwinkeltje ingedoken en lekker lopen snuffelen, uiteindelijk alleen maar een kalender voor de meisjes gekocht.
Lekker op het Sint Pietersplein de sfeer staan opsnuiven en toen langzaamaan op weg naar Castel Sant' Angelo. Dat had ik opgeschreven om foto's van te maken en voorbij te lopen, maar omdat we nu toch wat tijd over (nou ja) hadden besloten we daar toch naar binnen te gaan.
En dat was zeer de moeite waard! Je mocht binnen geen foto's maken, maar er was van alles te zien, tentoonstellingen, mooie gerestaureerde kamers met fresco's...ja bijzonder! Het was heel erg hoog en na de zoveelste trap kwam je op een soort terras en het uitzicht was geweldig. Jammer alleen dat het niet zo zonnig was, maar eigenlijk meer een beetje wazig....
Weer beneden gingen we de Tiber weer over, op de brug was er een opkomst van oude auto's, waar Richard nog eventjes zijn hart kon ophalen bij een oude Jaguar.
Voor de kids een paar leuke t-shirtjes gekocht en toen door naar de andere oever.
Een leuke wandeling naar Ara Pacis, ook wonderschoon!!!! Even rond het mausoleum van augustus gelopen en toen richting de Spaanse Trappen. Nou.......die moet je gerust overslaan als je naar Rome gaat, want wat is dat lelijk!!!!!!!!! Ach....we hebben het gezien, we hebben er foto's van....klaar.
Toen in een klein straatje een piepklein restaurantje binnengegaan. Hele luxe bediening, prachtig glas voor de wijn, maar een piepklein prijsje voor alles. Je kreeg zelfs een fles water "van de zaak" bij je eten.
Toen besloten we een metrohalte op te zoeken, want met onze Roma Pass kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.
Dat ging eigenlijk best wel soepel, en we waren al vrij snel onder ons hotel. Daar namen we de verkeerde uitgang naar boven, waardoor we alsnog een flink stuk moesten lopen, haha.
Even de gekochte spullen op de kamer brengen, mail checken en weer met de metro naar het Colosseum.
Want we bedachten dat we nu die 3d Rewind wel konden gaan doen. Daar aangekomen, bleek er nog steeds een technisch mankement, maar met korting konden we toch naar binnen, alleen 1 onderdeel deed het dus niet.
Het special effect gedeelte was dus niet zo heel spectaculair, maar de 3d film was onwijs gaaf! Erg leuk om mee te maken! Het leukste was eigenlijk dat we de enige twee waren, lekker op ons gemak dus.
Hierna mochten we in klederdracht op de foto.....Richard helemaal in zijn element als gladiator!!!!
We konden nog wat van onze kennis testen met een paar leuke interactieve spellen en toen vonden we het wel genoeg.
Met de trambus 110 (want de kaartjes waren nog steeds geldig) nog maar een keertje een rondje Rome, na anderhalf uur door de stad weer bij het beginpunt, en dus vlakbij ons hotel.
Nu dus even dagboek schrijven, foto's uploaden en straks.....gewoon lekker naar "onze" pizzeria. Voor de griekse avond hebben we echt geen puf meer. Het is helemaal aan de andere kant van de stad en begint pas om half negen.....morgen hebben we NOG een drukke loopdag voor de boeg.....

2 reacties:

L4a zei

foute intrepenatie van de gladiator;
Imperator Dayak

L4a zei

hallo; mijn gladiator, ..........