Welkom!

Ik ben verhuisd!!! Mijn blog is vanaf nu te lezen op www.TAARTENkUNST.nl Ik zie je daar graag terug!

My blog has moved!!! You can now find it at www.TAARTENkUNST.nl I would love to welcome you there!



25.8.08

Leuk stukje tekst van Frank van Marwijk....

Richard krijgt elke dag (?) een mail van "managersonline" waar vaak hele goeie stukken in staan voor op zijn werk....en soms staan daar ook hele goeie stukjes in die bij jezelf passen....zoals deze snipper uit de mail van vandaag:

Als we iets willen, moeten we erom vragen. Dit klinkt zeer voor de hand liggend. Toch blijken we het lastig te vinden om duidelijk te maken wat we willen. In plaats daarvan wachten we gewoon af wat er gebeurt of tot de ander iets onderneemt. Vaak gebeurt er dan niets. Vragen, kenbaar maken wat u wilt, draagt er absoluut aan bij dat uw wensen vervuld worden. Maar waarom durven we onze verlangens niet kenbaar te maken? Waarom vragen we niet gewoon wat we willen? We zijn bang voor afwijzing, vrezen dat de ander ons onbescheiden vindt of denken dat we de ander tot last zijn. Ook komt het vaak voor dat we er gewoon vanuit gaan dat de ander wel snapt wat we precies willen. Tenslotte verzuimen we om hulp te vragen omdat we menen dat we het zelf moeten kunnen.

2 reacties:

Pamela zei

Een heel toepasselijk stukje nu. :-) Onze duimen zijn een flink stuk kleiner geworden, maar we blijven duimen!
Succes met alles en veel plezier!
Pamela

Pamela zei

Tot wanneer zitten jullie nog in het zonnige zuiden? En is er zicht op dat er duidelijkheid is voor jullie weer terug komen?

We blijven duimen, en vooral dagelijks of vaker je blog lezen. :-)

Groetjes, Pamela