Welkom!

Ik ben verhuisd!!! Mijn blog is vanaf nu te lezen op www.TAARTENkUNST.nl Ik zie je daar graag terug!

My blog has moved!!! You can now find it at www.TAARTENkUNST.nl I would love to welcome you there!



20.8.08

Dymion de brokkenpiloot, vakantiefoto's en makelaarsnieuws!!!!!

Spannend he, en wat tof dat jullie allemaal zo meeleven! Maar ja, soms moet je een avond praten samen en blijft de laptop uit. En er moet ook vakantie gevierd worden, dus gaat de laptop pas 's middags weer aan....hihihihihi.....

Gisteren dus bij de makelaar geweest, althans, in een speeltuin met eetgelegenheid (erg prettig!!!). Ook de vertegenwoordiger van het pand en de man van de eigenaresse waren erbij, net als wij en de nederlandse makelaar.
Ze hebben een openingsbod op tafel gelegd dat op zich redelijk is en realiseerbaar lijkt, maar ook zij willen (net als bij het vorige pension het geval was) een bedrag voor goodwill hebben. Navraag leerde ons dat dat in Griekenland toch gebruikelijk is, ook bij huren. Dat is een bedrag van 40.000 euro. Nou zijn ze hier heel flexibel, dus je hoeft het niet in ene keer op tafel te leggen, maar goed, het moet natuurlijk wel ergens vandaan komen.
De huur zou 3200 euro per maand zijn. Nou weet je alleen maar of dat haalbaar is als je de cijfers hebt, maar de officiele cijfers zeggen helemaal niks, omdat er hier ook zeer flexibel wordt "geboekhouwd". Alles om de belastingen zo laag mogelijk te houden en de inkomsten zo hoog mogelijk. Ook dat is hier "normaal". Het is niet zo dat je de boekhouding zelf doet, daar moet je verplicht een accountant voor inschakelen. Die kennen alle mazen van de wet en handelen daar ook naar. Het is dus niet illegaal en ook geen belastingontduiking, maar goochelen met de wet. Daar moet je even aan wennen, als je altijd alles helemaal eerlijk doet en nooit hebt geprobeerd om die grenzen te verkennen, maar ja, het is de griekse manier.
We weten wel wat ze ongeveer rekent, omdat ze via internet haar boekingen binnenhaalt, zijn de prijzen ook flexibel. Eigenlijk helemaal wat wij toch ook willen, beetje upselling en downselling....zijn toch leuke spelletjes. Als we onze berekeningen erop loslaten zou het allemaal haalbaar moeten zijn, maar we willen uiteraard proberen een lagere huur te krijgen en het bedrag voor goodwill ook nog een stuk omlaag te krijgen. We kunnen 10.000 aanbetalen, maar dan nog moet er veel verdiend worden om de resterende 30.000 (of minder als het lukt) binnen te halen.

Wat wel weer positief is, is dat de huur ook flexibel kan zijn. Lagere huur in de wintermaanden, hogere huur in de zomermaanden.

Dus....al met al.....zijn we best heel positief, we moeten alleen zeker weten dat we dat bedrag kunnen gaan ophoesten en we moeten onderhandelen binnen hoeveel tijd ze dat wil hebben....
We zijn dus nog steeds in de race en het ziet er goed uit!!!! Betekent dus niet dat jullie al mogen ophouden met duimen, hahahahaha.....



Verder....vakantie....sja...het is lekker weer, de kids leven zich uit in het zwembad en we zijn zo'n beetje om de dag in de stad, die elke keer weer even mooi en verrassend is!!!!

Gisteravond is Dymion gevallen en hij had meteen een enorme buil met snee op zijn voorhoofd. Toch wel zo erg dat ik naar de dokter wilde gaan. We hadden zo'n kaartje gekregen van de touroperator van een of ander dokterscentrum in de stad, maar ik ging toch eerst maar in de receptie vragen of er in het dorp niks was. Weer zo'n gedoe, met de taxi naar de stad...bleeh... Sja, ik moest toch maar naar het ziekenhuis ermee, en ja, dat was in de stad.
Het lukte de receptioniste niet om een taxi te bellen, vreselijk druk. Toen een van de meiden van hier zei, joh, we rijden wel even naar de Pharmakia (drogist), de eigenaar van het hotel, is ook de eigenaar van de Pharmakia...jaja... Zo gezegd, zo gedaan, hartstikke lief natuurlijk. We moesten toch maar naar de dokter, hij belde meteen en de dokter zat gelukkig aan de overkant en we mochten bijna meteen doorlopen.
Mooie pleister erop, wat scotch tape en voila....helemaal "omorfo" (mooi). Dymion mocht nog een ballon uitzoeken en toen ik mijn portemonnee pakte, werd er heftig geprotesteerd. Ik hoefde niks te betalen, super!!!
Wel even naar de Pharmakia terug voor wat medicijntjes.....we waren met een kwartiertje weer terug. Het duurt al langer om naar de stad te komen!!!!
Helaas viel de pleister er al snel af, door het zweten blijft het gewoon niet zitten. Ik heb er zelf maar een nieuwe grote pleister op gedaan en een verband om zijn hoofd....ach gossie...maar ja, het blijft tenminste wel zitten en eigenlijk ziet het er enorm stoer uit...(altijd leuk om te scrappen!!!)

5 reacties:

Pamela zei

Dokters stress is nooit leuk in de vakantie. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen.

Tuurlijk blijf ik duimen voor jullie. Het klinkt heel erg spannend allemaal, ik hoop dat jullie het geld bij elkaar krijgen. Is het geen optie om op allerlei manieren mensen geld te laten doneren? Aktiever scrappen in opdracht, foto reportages tegen commercieel tarief ipv voor een vriendenprijsje, cursussen, en eventueel een krediet afsluiten.... Als je meer wilt weten, kun je me ook prive mailen.

Ik blijf in ieder geval heel hard duimen!
Succes met alles, vooral met vakantie vieren. Dat is voor de kinderen natuurlijk ook wel heel erg belangrijk. :-)

Groetjes, Pamela

Anoniem zei

Gelukkig, het is nog steeds goed nieuws..... We blijven duimen.... Succes met het verder onderhandelen, dit was pas het eerste voorstel. Nu is het weer aan jullie een tegenbod te doen.

Wèèèèèèèèèèèh, ik wil ook zijn waar jullie zijn.... Het is hier prut weer... Alleen maar regen, en dat op mijn verjaardag. Nou, geniet er nog lekker van!!

Liefs,
Sandra en Ron

Anoniem zei

leuke zwembadfoto's!
Fijn dat het met Dymion meeviel, ziet er idd erg stoer uit zo!
En verder duim ik lekker door voor jullie! Wat ziet het er gaaf uit.

Groetjes,
Karin.

Anoniem zei

Hoi Hoi,

Gelukkig dat het met Dymion verder goed afgelopen is.
Zo'n band om zijn hoofd heeft wel wat stoers maar dat is ie toch al een beetje ook zonder band (hahaha).
Hoe vinden Dafni en Phaidra het?

We hopen dat het allemaal goed komt voor jullie en dat het allemaal gaat lukken, want we hebben bijna geen duimen meer over (hihihihihi).
In ieder geval zijn ze flexibel genoeg daar.

Hier in NL is het alleen maar prut weer sinds jullie op vakantie zijn is ook de zon weg (hihi) die hebben julie gewoon meegenomen (hahaha), nou ja is goed voor de plantjes.

Veeeeeeeeeelll vakantie plezier verder en doe de kids de groetjes.
We zullen blijven duimen voor jullie.

Groetjes Reinier & Natasja en de kids.

Anoniem zei

Hoi Elvira

Pfffff eindelijk weten jullie wat meer , we hopen dat het jullie gaat lukken dus we blijfen duimen

Ach arme Dymion gelukkig viel de 'schade' mee

Fijne vakantie verder en houd ons op de hoogte van de vorderingen

Groetjes Fred en Ylone