Welkom!

Ik ben verhuisd!!! Mijn blog is vanaf nu te lezen op www.TAARTENkUNST.nl Ik zie je daar graag terug!

My blog has moved!!! You can now find it at www.TAARTENkUNST.nl I would love to welcome you there!



30.8.08

Einde vakantie, einde verhaal....

Vandaag is het alweer onze laatste vakantiedag....wat is het toch snel gegaan zeg....ik wil nog zoveel zien, nog zoveel doen, maar ja.....we hebben alleen nog maar vandaag. We gaan gewoon lekker genieten, lekker rondhobbelen in Kremasti en dan maar inpakken.

Vanmorgen kwam DE mail....de eigenaar houdt voet bij stuk. Ik had dat echt niet verwacht, dacht dat de onderhandelingen nog wel verder gingen, maar helaas. Deze droom ligt in puin. Ik ook emotioneel zo zachtjes aan, want oh oh oh, wat was het een prachtig plekje. Gisteren nog even langsgeweest met tuna Tina, om "ons" plekje te laten zien. Het heeft niet zo mogen zijn. We hebben gisteren de twee concurrenten die het dichtste bij zitten nog even bekeken en die zijn ook heus mooi hoor, maar niet zo idyllisch als het "onze".....
Ik ben er stuk van, maar we hebben wel weer veel geleerd, vanavond komt de makelaar nog even bij ons langs, die mag dus verder op zoek gaan voor ons de komende tijd.

En toch had deze vakantie het helemaal. Het weer was prachtig, misschien af en toe zelfs iets te warm als de wind het liet afweten. Het bezoek van tuna Tina was ontzettend leuk en de drie dagen met de auto en de 500 km die we ermee hebben afgelegd waren onvergetelijk. We hebben in kleine tavernes de lekkerste dingen gegeten en ik heb appie hein al opgezadeld met een flinke stapel foto's, die maandag voor me klaarliggen. We zijn in het uiterste noorden geweest en bijna in het uiterste zuiden en daar tussenin hebben we veel gezien. Eeuwenoude fresco's in snoeperige kerkjes en prachtige kastelen van de Johannieters. We voelden ons als tussen de ridders in de oude stad van Rhodos en als de domme toerist op Lindos..... we hebben alle uitersten gehad en we gaan zeker nog terug, hoe dan ook......

Tot morgen allemaal, de volgende blog komt uit Nederland!!!!

29.8.08

En nog een rondje Rhodos....zooo mooi!!!







Gisteren de laatste dag dat we de auto hadden en dus de laatste route die we hadden uitgezocht. Maar wat was deze mooi zeg. Eerst "even" langs Lindos, want tuna Tina wilde dat erg graag zien, Richard bleef met Dymion in het dorpje en wij gingen naar boven. De meiden allebei op een ezel!!! Ze vonden het geweldig en waren echt heel stoer. Nadeel van zo'n ezel, is dat het erg snel gaat. En dat is op zich wel lekker, maar niet als je ernaast loopt! Want in Lindos is het altijd nog ff een paar graden warmer. Maar ja, we kwamen boven...drijfnat, maar het was erg leuk. Ik ben met de meiden blijven zitten onder de bomen terwijl tuna Tina de akropolis ging bekijken. Dat vond ik met de meiden toch nog een te grote klim en bovendien heb ik het al eens gezien (al zou ik graag nog eens uitgebreid rondsnuffelen, maar dat lukt toch niet als je op twee meiden moet letten).
Daarna gauw door naar het zuiden. We hebben in Plimmyri verse vis gegeten, inktvis en oktopus, wat ontzettend lekker was dat! Een superleuk plekje, maar we gingen toch weer verder, weer door naar de andere kust en weer naar het noorden. Er stond in het boekje een oud kerkje beschreven, met hele oude fresco's en daar wilden we graag even voor omrijden over de steenslagweg. Maar goed ook, want het was echt de moeite waard. Ik ben sowieso al gek op kerkjes, maar deze was geweldig! Echt een snoephuisje van Hans en Grietje, midden in het bos en niemand te zien. Binnen waren idd prachtig mooie fresco's, ongelofelijk dat die er al meer dan 700 jaar opzitten!!!
Toen staken we weer door naar de oostkust en stond er nog een bijzondere kerk in het boekje, ook weer "off route". En ook deze was weer echt prachtig, iets minder oude fresco's, maar wel hele bijzondere. Het dorpje waar deze kerk stond lag aan de voet van een venetiaans fort, maar die hebben we niet meer beklommen.
Terug naar huis via de kust, onderweg zagen we uit de verte nog een kasteel, maar we zijn niet meer omgereden. Er is dus nog genoeg over voor een volgende vakantie (er vanuit gaande dat we ooit nog eens op vakantie kunnen, hihihi).

27.8.08

Visite, lekker eten, veel zien en een beetje makelaarsnieuws...













Mijn tante is afgelopen zondagavond aangekomen hier op Rhodos en nu hebben we het dus druk. Op een geweldige manier uiteraard. We hebben vanaf gisteren een auto gehuurd en hebben nu al twee hele mooie routes gereden. Maandag lekker aan het zwembad gelegen en 's avonds lekker uit eten geweest in "het dorp". Dinsdag werd de auto bezorgd, althans niet de auto die we hadden geboekt, want die was nog uitgeleend, maar een iets groter model!!!!!!! Leek wel een bus, maar ja....we hadden met zijn zessen wel lekker de ruimte. Zat airco in, dus niet te klagen! Sommige weggetjes waren wel erg smal, maar het is allemaal wel gelukt. Wat een hoop mooie plekjes zijn er toch op Rhodos! Maandagmiddag waren we redelijk op tijd thuis en toen de kids en Richard siesta gingen houden, ben ik met mijn tante met een taxi naar Filerimos gereden. Errug mooi en een aardig tijdje zoet geweest daar bovenop die berg. Hoe we terug moesten wisten we niet, de taxi wilde maar een half uurtje op ons wachten en we wisten dat we dat sowieso niet zouden halen. We wilden een taxi bellen, in de wetenschap dat ze dan gewoon retourtarief berekenen, maar ja....
Tot er een fraaie cabrio wilde wegrijden en wij beteuterd bij de bushalte stonden (de laatste bus was om half drie vertrokken en het was zo ongeveer zes uur). Beetje leuke act opgevoerd met zijn tweetjes, maar we mochten zomaar instappen en werden zelfs tot aan de deur van het hotel gebracht, omdat zij ook nog weer verder gingen. Super geregeld dus en niet duur!
Vandaag konden we met de "echte" auto, een volkswagen Caddy, op stap. Lekker autootje en heel wat makkelijker in de kleine straatjes. Ook airco, dus weer niet te klagen.
We hebben weer een mooie route gemaakt en veel gezien, vooral de kerkjes zijn allemaal even mooi en de uitzichten prachtig, ondanks dat je niet zo ver kan kijken.
Ergens in een dorpje heeeeerlijk gegeten....
Onderweg kreeg ik nog een sms van de makelaar....dat ze nieuws had en me uitgebreid zou mailen. Tuurlijk onderweg geen bereik dus afwachten maar.
Met ons tegenbod waren ze gedeeltelijk wel akkoord, maar ze wil nu commissie vragen voor haar klanten of bij ons in dienst komen, en dan geeft ze haar klantenbestand, want dat wil ze eigenlijk niet kwijt. Nou ja...helaas, daar gaan we dus niet mee akkoord. Daar is het flinke bedrag voor goodwill voor en anders had ze het niet te koop of te huur moeten zetten, als ze haar klanten niet kan missen. Weer afwachten dus, kijken wie de langste adem heeft. Helemaal geen leuke situatie dus.......

Verder genieten we gewoon hier hoor!!!!! Foto's uploaden gaat ff niet, die houden jullie nog ff tegoed!!!!!!

25.8.08

Leuk stukje tekst van Frank van Marwijk....

Richard krijgt elke dag (?) een mail van "managersonline" waar vaak hele goeie stukken in staan voor op zijn werk....en soms staan daar ook hele goeie stukjes in die bij jezelf passen....zoals deze snipper uit de mail van vandaag:

Als we iets willen, moeten we erom vragen. Dit klinkt zeer voor de hand liggend. Toch blijken we het lastig te vinden om duidelijk te maken wat we willen. In plaats daarvan wachten we gewoon af wat er gebeurt of tot de ander iets onderneemt. Vaak gebeurt er dan niets. Vragen, kenbaar maken wat u wilt, draagt er absoluut aan bij dat uw wensen vervuld worden. Maar waarom durven we onze verlangens niet kenbaar te maken? Waarom vragen we niet gewoon wat we willen? We zijn bang voor afwijzing, vrezen dat de ander ons onbescheiden vindt of denken dat we de ander tot last zijn. Ook komt het vaak voor dat we er gewoon vanuit gaan dat de ander wel snapt wat we precies willen. Tenslotte verzuimen we om hulp te vragen omdat we menen dat we het zelf moeten kunnen.

23.8.08

gewoon....vakantie....













In afwachting van nieuws van de makelaar, vieren we gewoon lekker vakantie! Dat betekent veel in het zwembad en veel mooie dingen zien. Dus ook weer naar Rhodos stad geweest. Elke keer zien we weer een ander mooi hoekje en een ander schaduwrijk plekje.....het is af en toe ongelofelijk warm in de zon en soms is er een gat in de stadsmuur waardoor het dan net ff lekker tocht...zalig om daar dan ff een pauze te nemen en te genieten van al dat moois....
Vandaag naar het aquarium geweest en een flinke stadswandeling gemaakt. We waren pas laat weer terug, maar toch weer een hoop gezien en lekker gegeten (voor de vierde keer bij hetzelfde tentje, lekker!!!).
Dymion is inmiddels weer helemaal het mannetje, het "gat" in zijn hoofd is al nagenoeg genezen, alleen nog een flinke buil.

20.8.08

Dymion de brokkenpiloot, vakantiefoto's en makelaarsnieuws!!!!!

Spannend he, en wat tof dat jullie allemaal zo meeleven! Maar ja, soms moet je een avond praten samen en blijft de laptop uit. En er moet ook vakantie gevierd worden, dus gaat de laptop pas 's middags weer aan....hihihihihi.....

Gisteren dus bij de makelaar geweest, althans, in een speeltuin met eetgelegenheid (erg prettig!!!). Ook de vertegenwoordiger van het pand en de man van de eigenaresse waren erbij, net als wij en de nederlandse makelaar.
Ze hebben een openingsbod op tafel gelegd dat op zich redelijk is en realiseerbaar lijkt, maar ook zij willen (net als bij het vorige pension het geval was) een bedrag voor goodwill hebben. Navraag leerde ons dat dat in Griekenland toch gebruikelijk is, ook bij huren. Dat is een bedrag van 40.000 euro. Nou zijn ze hier heel flexibel, dus je hoeft het niet in ene keer op tafel te leggen, maar goed, het moet natuurlijk wel ergens vandaan komen.
De huur zou 3200 euro per maand zijn. Nou weet je alleen maar of dat haalbaar is als je de cijfers hebt, maar de officiele cijfers zeggen helemaal niks, omdat er hier ook zeer flexibel wordt "geboekhouwd". Alles om de belastingen zo laag mogelijk te houden en de inkomsten zo hoog mogelijk. Ook dat is hier "normaal". Het is niet zo dat je de boekhouding zelf doet, daar moet je verplicht een accountant voor inschakelen. Die kennen alle mazen van de wet en handelen daar ook naar. Het is dus niet illegaal en ook geen belastingontduiking, maar goochelen met de wet. Daar moet je even aan wennen, als je altijd alles helemaal eerlijk doet en nooit hebt geprobeerd om die grenzen te verkennen, maar ja, het is de griekse manier.
We weten wel wat ze ongeveer rekent, omdat ze via internet haar boekingen binnenhaalt, zijn de prijzen ook flexibel. Eigenlijk helemaal wat wij toch ook willen, beetje upselling en downselling....zijn toch leuke spelletjes. Als we onze berekeningen erop loslaten zou het allemaal haalbaar moeten zijn, maar we willen uiteraard proberen een lagere huur te krijgen en het bedrag voor goodwill ook nog een stuk omlaag te krijgen. We kunnen 10.000 aanbetalen, maar dan nog moet er veel verdiend worden om de resterende 30.000 (of minder als het lukt) binnen te halen.

Wat wel weer positief is, is dat de huur ook flexibel kan zijn. Lagere huur in de wintermaanden, hogere huur in de zomermaanden.

Dus....al met al.....zijn we best heel positief, we moeten alleen zeker weten dat we dat bedrag kunnen gaan ophoesten en we moeten onderhandelen binnen hoeveel tijd ze dat wil hebben....
We zijn dus nog steeds in de race en het ziet er goed uit!!!! Betekent dus niet dat jullie al mogen ophouden met duimen, hahahahaha.....



Verder....vakantie....sja...het is lekker weer, de kids leven zich uit in het zwembad en we zijn zo'n beetje om de dag in de stad, die elke keer weer even mooi en verrassend is!!!!

Gisteravond is Dymion gevallen en hij had meteen een enorme buil met snee op zijn voorhoofd. Toch wel zo erg dat ik naar de dokter wilde gaan. We hadden zo'n kaartje gekregen van de touroperator van een of ander dokterscentrum in de stad, maar ik ging toch eerst maar in de receptie vragen of er in het dorp niks was. Weer zo'n gedoe, met de taxi naar de stad...bleeh... Sja, ik moest toch maar naar het ziekenhuis ermee, en ja, dat was in de stad.
Het lukte de receptioniste niet om een taxi te bellen, vreselijk druk. Toen een van de meiden van hier zei, joh, we rijden wel even naar de Pharmakia (drogist), de eigenaar van het hotel, is ook de eigenaar van de Pharmakia...jaja... Zo gezegd, zo gedaan, hartstikke lief natuurlijk. We moesten toch maar naar de dokter, hij belde meteen en de dokter zat gelukkig aan de overkant en we mochten bijna meteen doorlopen.
Mooie pleister erop, wat scotch tape en voila....helemaal "omorfo" (mooi). Dymion mocht nog een ballon uitzoeken en toen ik mijn portemonnee pakte, werd er heftig geprotesteerd. Ik hoefde niks te betalen, super!!!
Wel even naar de Pharmakia terug voor wat medicijntjes.....we waren met een kwartiertje weer terug. Het duurt al langer om naar de stad te komen!!!!
Helaas viel de pleister er al snel af, door het zweten blijft het gewoon niet zitten. Ik heb er zelf maar een nieuwe grote pleister op gedaan en een verband om zijn hoofd....ach gossie...maar ja, het blijft tenminste wel zitten en eigenlijk ziet het er enorm stoer uit...(altijd leuk om te scrappen!!!)

17.8.08

Dagje Rhodos-stad en eigen foto's van "het pension"

Eindelijk wat "zelfgeschoten plaatjes" van "ons pension":







Vandaag weer ff lekker met de bus naar de stad geweest....errrrug warm, maar wel weer mooie dingen gezien, en nog even naar "het pension" geweest om eindelijk zelf wat foto's te schieten. Daarna ook nog langs hotel Attiki gelopen, het is maar goed dat dat het niet geworden is, want in het echt was het vreselijk klein en lag middenin zo'n toeristische t-shirtwinkelstraat. Aan de overkant een grote taverne, dus we hadden compleet weggeconcurreerd geweest daar.
We kregen een sms-je, dat de eigenaar dinsdag antwoord gaat geven op onze vragen, ze verwacht dat het positief zal zijn....aaargh....wachten tot dinsdag dus maar weer....


16.8.08

Lekker genieten hier hoor.....






Gisteren naar Theologos geweest, we moesten toch even kijken of "ons" tentje er nog zat, na negen jaar. En ja hoor, nog steeds gyros van Spyros!!!! Jammergenoeg was het gesloten, zal wel later op de avond opengaan, maar de kids wilden niet wachten. Op een gegeven moment heb je de winkeltjes ook wel gezien....uiteindelijk ergens anders lekker tentje gevonden, heerlijke gyros en souvlaki gegeten....